Gyermekmentő Litéren

Élet-kápolna belseje Kistarcsán

Élet-kápolna belseje Kistarcsán

Az élet védelme érdekében másodikként csatlakozik a Litéri Egyházközség a „Szent Péter esernyője program”-hoz. A „Szent Péter esernyője program” Dr. Eőry Ajándok népegészségügyi programjának része, amely megoldást biztosít a kényszerhelyzetben lévő, elkeseredett, leendő édesanyák számára gyermekük biztonságos és névtelen elhelyezésére.
Az országban elsőként a kistarcsai plébánián hozták létre az Élet-kápolnát, amelyben egy befogadó üvegszekrény és mózeskosár található, amelybe a Szűzanya oltalmába és Szent Péter esernyője alá névtelenül elhelyezheti újszülöttjét a nehéz helyzetben lévő édesanya.

A tervek szerint a kosárban elhelyezett gyermek, 15 perc múlva mentőautóba kerülhet, onnét a kórházba és a megfelelő ellátás után pedig örökbefogadhatják a gyermekre váró házaspárok.

Bár a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban már működik inkubátor a nemkívánt gyermekek megmentésére, de annak helye nem előnyös az anonimitás megőrzésében, így ennek az oltalomszekrénynek a megvalósulását dr. Rácz Jenő főigazgató Úr is jó döntésnek tartja. Úgy véli nemcsak a közvetlen környékről érkezhetnek kismamák, hanem az egész megyéből, sőt régióból is. Bízunk abban, hogy ezután többen választják majd az Életet, élve ezzel a lehetőséggel!

Litéri Oltalom-kápolna terve

Litéri Oltalom-kápolna terve

Eddigi támogatóink:

Még ki kell fizetnünk a kőműves munkát is, ami a felállításhoz kellett.

Kérjük a jószándékú segítőket, akik szintén támogatni akarják az Életet, hogy segítsenek e nemes cél megvalósításában és fenntartásában!

Támogatási lehetőségek

  • Utalással: név: Balatonfűzfő Római Katolikus Plébánia
    számlaszám: 11748083-20018298-00000000 közlemény: „Élet”
    (feltétlen írja bele a megjegyzésbe, hogy a megfelelő célra tudjuk felhasználni!)
  • A szentmisék előtt vagy után a sekrestyékben
  • Litéren, Kiss Ferencéknél (Litér, Kund u. 1.)

Bővebbi információ a „Szent Péter esernyője program”-ról >>>

Képek a kistarcsai Élet-kápolnáról és annak felszenteléséről >>>

fb

 

A „Szent Péter esernyője program” a facebookon